Kaski Creative Agency® → Menu
Fin | Eng
‹ Kaikki uutiset

Leena Periaholle Platinahuippu

Kaski Agencyn luova johtaja Leena Periaho on saanut Platinahuipun Grafian järjestämässä Vuoden Huiput 2020 -kilpailussa. Platinahuippu on Grafian vuosittain jakama erikoispalkinto ansioituneelle suunnittelijalle.

– Erityisesti lämmittää se, että tämä tunnustus tulee kollegoilta. Olen aina ollut alan ihminen henkeen ja vereen, ja olen sitä edelleen – vaikka ala onkin muuttunut radikaalisti. Niin kai sitten olen minäkin, Leena miettii elämäntyöpalkinnon merkitystä.

Pitkän uran eri mainostoimistojen Art Directorina ja luovana johtajana tehnyt Periaho on työskennellyt pitkään SEK & GREY:ssä, Mainostoimisto Skandaalissa sekä on ollut perustamassa Mainostoimisto Folk Finlandia. Vuoden Huiput -kilpailun ylituomarina Leena Periaho toimi vuonna 2010.

Leena on ennen kaikkea brändääjä, mutta hän on uransa aikana tehnyt myös lukemattomia logoja, pakkauksia ja kirjojen kansia. Hän aloitti uransa mainostoimistossa 1980-luvun lopulla – aikana jolloin ala oli hyvin miesvaltainen. Vuoden Huippujen Vuoden Junior palkinto nosti Leenan esiin tekijänä vuonna 1990.

Periaho on antanut panoksensa monen suomalaisen yrityksen menestykselle. Hän on suunnitellut markkinointia ja mainontaa mm. Valiolle, Finnairille, Fazerille, Pauligille ja Keskolle. Tällä hetkellä hänen asiakkaitaan ovat mm. Tampereen korkeakouluyhteisö, Marli sekä Kirkkopalvelut. Periaho on palkittu kymmenillä palkinnoilla kaikissa Suomen merkittävimmissä mainoskilpailuissa. Hän on voittanut kultaa myös kansainvälisissä Epica- ja New York Festivals -kilpailuissa. Vuosina 2006 ja 2008 hän toimi tuomarina Cannes Lions -festivaaleilla.

Tasavallan Presidentti myönsi Leenalle vuonna 2019 Suomen Leijonan ritarimerkin. Tällöin häntä luonnehdittiin näin: Leena Periaho mainonnan suunnittelun elävä legenda. Hän on sosiaalinen, määrätietoinen, hyvän itsetunnon omaava tiimityöntekijä, jonka työtavat ja tyyli muuttuvat jatkuvasti alan mukana.

Tämä kuvaus pitää paikkansa edelleen.

– Parasta on edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeen, hyvän suunnittelutyön tekeminen asiakkaille. Se että omalla panoksellani voi auttaa muita heidän omissa hankkeissaan ja töissään. Sieltä se motivaatio löytyy aina uudelleen, Leena toteaa matkalla palkintogaalaan

– Tänään vähän juhlitaan, huomenna aamulla on kello 10 uuden brändin ja identiteetin presentaatio asiakkaalle. Näin tämä homma menee, Leena nauraa.