‹ Kaikki uutiset

Valokiilassa

Kihelmöivä tunnelma. Odottavaa puheensorinaa. Suuta kuivaa ja kädet hikoavat. Adrenaliini saa sydämen ihanasti tykyttämään. Tätä on hiottu pitkään. Nyt on aika saattaa teos valokiilaan… Kirjoitanko teatterin ensi-illasta? En. Tämä on mainostoimiston presentaatio.

Minulla on ollut ilo tehdä töitä jo pitkään sekä mainostoimiston että teatterin maailmassa. Usein huvitun siitä, miten samanlaisilla aikuisten hiekkalaatikoilla sitä temmelletäänkin! Teatteri on ”leikkimistä tosissaan” ja lapsenmielisyys on juuri sitä ”out of the box -ajattelua” mainostoimistossa. Kummassakin maailmassa saa olla mielikuvitukseltaan avoin ja rohkea kuin lapsi – ottaen huomioon projektien reunaehdot.

Prosessit muistuttavat monessa kohtaa toisiaan: ensin otetaan briiffi vastaan ja harjoitusjaksolla möyhitään ja myllytetään ideoita, aivan kuin kampanjan luomisvaiheessa. Presentaatio on ensi-ilta, jossa asiakkaita ja katsojia jännittää ihan yhtä paljon kuin meitä tekijöitäkin. Parasta ovat aplodit ja asiakkaan tyytyväisyys. Onnistumisen voimalla me eletään ja saadaan uutta kipinää!

Joskus hypen jälkeen saattaa tulla vastaan kommentoijia ja huutelijoita. Ensimmäisenä lopputuloksen kimppuun käyvät hyeenana monenlaiset kriitikot, ovat ne sitten lehtien ammattilaiset tai kuluttajat kaupan käytävillä. Hieno kritiikki toki hivelee sydäntä, mutta huononkin palautteen voi kääntää opiksi. Kaiken tämän jälkeen jatkuu kumppanuus, jossa asiakkaan brändistä pidetään hyvää huolta, aivan samoin kuin jokainen esitys teatterissa on katsojalle juuri se paras veto.

Ensemblen voima

Hurmaamiseen tarvitaan tietysti loistava tiimi ja parhaimmillaan tiimistä tulee ensemble, joka hengittää yhtä. Kun kaikki laittavat intohimoisesti oman osaamisensa täysillä peliin, ollaan asian ytimessä. Silloin valokiilassa on helppo loistaa!

Mika Keski-Kapee, Production AD