Kaski Creative Agency® → Menu ← Takaisin
Fin | Eng

Moderni työttömyyskassa on työntekijän paras kaveri.

A-kassa

Uusi työttömyyskassa A-kassa aloitti toimintansa 1.1.2022, kun Teollisuuden työttömyyskassa, Rakennusalan työttömyyskassa ja Työttömyyskassa Finka yhdistyivät. 190 911 jäsenellään (31.12.2021) A-kassa on Suomen suurimpia työttömyyskassoja.

Toiminnan alkaessa uusi, kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa tarvitsi visuaalisen ilmeen ja logon. Visuaalisen ilmeen tuli kommunikoida, että uusi kassa on luotettava ja nykyaikainen, jäseniään aktiivisesti palveleva ja heitä lähellä oleva moderni työttömyyskassa. Ainutlaatuinen työelämätuntemus ja palveluasenne piti niinikään pukea kuvallisen viestinnän muotoon.

Kaski Agency suunnitteli ja toteutti A-kassalle tunnuksen sekä visuaalisen ilmeen. Tunnus muodostuu ylhäällä avoimeksi jäävästä A-kirjaimesta. Kirkas vihreä väri on kuin yössä hehkuva heijastin: se tarjoaa käyttäjälle turvaa olemalla räikeän näkyvä. Tumma sininen korostaa vihreää väriä, mutta on itsenäisesti käytettynä turvallinen ja varma. Vaaleampi sininen tasapainottaa.

Tunnus erottuu hyvin erilaisilla alustoilla ja innostaa animoimaan tunnusta erityisesti sosiaalisen median sovelluksiin.

• Visuaalinen identiteetti