‹ Kaikki uutiset

Peli on pelattu: sotilas voitti

Peli on pelattu: sotilas voitti

Business Battle -tapahtuma järjestettiin jo kolmatta kertaa Tampereella viime viikolla. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna valta. Muotona battle eli verbaalimittelö: lavalle nousi tunnetuista suomalaisista vallanpitäjistä muodostettuja kamppailupareja (businessbattle.fi). Paremmuuden arvioinnissa valta annettiin yleisölle, paremmin argumentoinut äänestettiin aina jatkoon. Moderaattorin tehtävän hoiti ammattitaidolla debatin suuri ystävä Matti Apunen.

Business Battle

Valtaa käsiteltiin eri näkökulmista. Apunen aloitti alustuksensa vallan riisumisteemalla. Koska esiintymislavalla oli varsinaisten battlejen välissä eri kamppailulajien näytöksiä, oli lava vuorattu tatamilla. Sukkasiltaan moderointi on omiaan vähentämään ainakin arvovaltaa, tatamilla kun ei kuulemma kukaan kävele kengät jalassa, ei edes Apunen. Aika nopeasti ja monessa argumentissa valta rinnastettiin johtajuuteen. Yhtenä aiheena käsiteltiin median valtaa ja sitä kuinka meistä jokainen on media. Ihastuttavan tasaväkisten mittelöiden ja välierien jälkeen yleisö äänesti Business Battlen voittajaksi Jarno Limnéllin. Limnéll on mm. sotatieteiden tohtori ja kyberturvallisuuden professori. Limnéll kertoi opiskelevansa nykyään myös psykologiaa, koska hän haluaa oppia lisää siitä miten muihin voidaan vaikuttaa: suurimmat sodat käydään kuitenkin mielissä.

Business Battle

Pari sanaa Business Battlen synnyttämisestä. Tapahtuman tekee erikoislaatuiseksi se, että sen järjestelyistä vastaavat pääosin Tampereen seudun markkinointitoimistot. Toimijat, joilla ei ole mitään formaalia sidettä toisiinsa. En voi muuta kuin laittaa käden lippaan koko järjestelijäporukalle. Näkee, että kyseessä on ihmisiä, joiden työn keskiössä on asiakaspalvelu ja joiden päivät täyttyvät tavoitteista ja välitavoitteista ja ”make it happen” -asenteesta. Tapahtumaa järjestetään vuoden ajan omien töiden ohessa, taloudellisella riskillä, vailla vallanhimoa. Yhteinen tavoite kirkkaana mielessä. Miettikäähän: kyseessä on kuitenkin joukko, joka on saattanut aamupäivällä kilpailla asiakkuudesta ja iltapäivällä kokoontuu työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen.

Kiitos!

Kirjoittanut Tia Lilius, yksikön johtaja